Škola fudbala "KG Stars"
Ponedeljak, 12. decembar 2016.

KG STARS je škola fudbala koje je nastala u Kragujevcu pre nešto više od godinu dana 01.12.2015. i trenutno broji oko 40 polaznika, uzrasta od 6 do 10 godina. U rad su uključeni i dečaci  i devojčice.

Treninzi se u zimskom periodu odvijaju u balon sali Kole, a kada vremenski uslovi  dozvole onda se klince sele na teren FK Košutnjak, koji  se nalazi na košutnjačkom brdu okružen zelenilom i izdvojen je od gradske gužve i kao takav predstavlja vazdušnu banju grada, idealnu za rad sa najmlađima.

Iako su trenutno najmlađi i najmalobrojniji klub u gradu, sa ponosom mogu  da kažu da su jedni od najuspešnijih. Od osnivanja osvojili su preko 20 pehara igrajući mnogobrojne turnire od Ohrida do Novog sada. Trenutno su lideri u minimaxi ligi ( 2007. godište ) sa svim pobedama i dele prvo mesto u 2008. godištu sa jednom nerešenom utakmicom.

Njihov kvalitet potvrđuje i poziv FK Crvena Zvezda da narednog vikenda budu učesnici velikog turnira na Adi Ciganliji u generaciji 2007.

Koordinator i trener u klubu je Uglješa Okiljević, koji je uključen u rad sa decom zadnjih 8 godina. Okiljević je  imao bogatu fudbalsku karijeru, igrajući za srpske i grčke klubove. Sada svoje znanje i iskustvo prenosi na najmlađe, a dokaz da se  treninzima radi naporno su pehari i medalje kojih ima u velikom broju. 

Sa najmlađom decom u klubu radi Goran Milenković, nekadašnji igrač FK Napredak iz Kruševca i dugogodišnji uspešni trener u radu sa najmlađima.

“Za naš klub sa ponosom kazemo da je mali klub, ali smo jedna velika porodica, jer svaki uspeh i poraz svi zajedno proživimo, zajedno sa roditeljima koji nam daju nemerljivu podršku”, izjavio je za kraj Okiljević.

Fudbalski Fanatici Vam žele još puno golova, pehara i medalja...

Pretraga vesti

Fotografije