Marko Gavrilović: " Ovog vikenda Kragujevac je centar srpskog futsala "
Četvrtak, 23. februar 2017.

U subotu 25-og februara u Kragujevcu će se okupiti futsal reprezentacija Srbije do 17 godina u sklopu priprema za Uefin turnir koji će se održati u maju u Vrnjačkoj Banji, a na kojem će pored naše reprezentacije učestvovati i reprezentacije Rusije, Kazahstana i Rumunije. Očekuje se da ovi momci predstavljaju našu zemlju i u kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih koje će se održati u oktobru 2018. godine u Argentini.

Ovo je drugo žvanično okupljanje ove naše mlade selekcije, a prethodno je bilo četvrtog februara u Vrnjačkoj Banji. Ovaj put za mesto okupljanja izabran je Kragujevac, a igrači i stručni štab biće smešteni u SC Iskra gde će imati odlične uslove za boravak. Predviđeno je da se odrade četiri treninga i dva teoretska predavanja. Treninzi su u sali Druge kragujevačke gimnazije i otvoreni su za javnost. Svako ko želi da gleda kako se jedna reprezentativna selekcija sprema za takmičenje može u subotu od 12h-14h i 18h-20h i u nedelju od 11h-13h i 17h-18:30h da prisustvuje treninzima.

Za ovo okupljanje selektor reprezentacije Vladimir Jovanović pozvao je sledeće igrače:

Golmani 

 1. Vladan Koljajić - KMF Metalac Kolorado (Gornji Milanovac)
 2. Jovan Maran (KMF Sas)
 3. Veljko Veselinović - KMF Raška (Raška)

Igrači

 1. David Miković - KMF Olimp (Vrnjačka Banja)
 2. Veljko Čkonjević - KMF Zlatar (Nova Varoš)
 3. Aleksandar Mandić - KMF Sas (Zrenjanin)
 4. Jovan Urošević - KMF Metalac Kolorado (Gornji Milanovac)
 5. Jovica Petrović - KMF Metalac Kolorado (Gornji Milanovac)
 6. Đorđe Rosić - KMF Metalac Kolorado (Gornji Milanovac)
 7. Zoran Arđeljan - KMF Srbobran (Srbobran)
 8. Nikola Đorić - KMF OŠ Karađorđe (Rača)
 9. Filip Jovanović - KMF Partenon (Smederevska Palanka)
 10. Aleksandar Tacković - KMF Partenon (Smederevska Palanka)
 11. Jovan Maričić - KMF Partenon (Smederevska Palanka)
 12. Lazar Marinković - KMF Ekonomac (Kragujevac)

Pored  igrača Lazara Marinkovića, Kragujevac će imati predstavnika i u stručnom štabu reprezentacije, a to je pomoćnik selektora Marko Gavrilović - trener KMF Masinac iz Kragujevca.

"Kragujevac je grad lepih i dobrih ljudi i grad sporta. Siguran sam da će se ovi mladi momci osećati prijatno u našem gradu i da će imati odlične uslove za trening i napredak. Dugujemo veliku zahvalnost Goranu Nikoliću iz SC Iskra i direktoru Druge kragujevačke gimnazije Mioljubu Joksimoviću koji su nam znatno pomogli u organizaciji ovog okupljanja. Zahvaljujemo se na razumevanju i školi fudbala Apolon 4 koja nam je ustupila svoje termine za treninge. 

Mi smo tek na početku ciklusa i ova reprezentacija je tek u formiranju. Kad nastupimo na turniru u maju postaćemo i zvanicno prva mlada futsal selekcija Srbije u istoriji. Selektor Jovanović i ja maksimalno smo posvećeni ovom projektu. Okupili smo najbolje mlade igrače u Srbiji za taj uzrast koji su imali dodirne tačke sa futsalom i uz naporan rad koji je pred nama verujem da ćemo od ovih momaka napraviti odličnu ekipu i da ćemo u budućnosti neke od ovih dečaka gledati u dresu seniorske selekcije"

Pretraga vesti